Vanliga frågor om oss

Vad innebär jour?
Vårdnadshavarna står på ett rullande jourschema och hoppar in och arbetar på förskolan när personal är tillfälligt frånvarande. De stannar också kvar när vi stänger tidigare, vid exempelvis APT-möten.

Vad är det för mat på förskolan?
Vi får vår mat från Kleins kitchen. //länk//. Minst en dag i veckan äter alla vegetariskt. Tantodalens förskola är en sockerfri förskola, med undantag för Luciafirande då det serveras lussebullar och pepparkakor, och sommarfesten i juni då det är knytkalas och brukar finnas saft och bullar.

Vad innebär er natur och kultur-profil?
Tantodalens förskola är en förskola med mycket utevistelse vilket betyder att vi har utevistelse förmiddag och eftermiddag. Undantag vid extremväder och om det är någon pedagogisk verksamhet inne. Vi är också en Mulleförskola och personalen är utbildad av Friluftsfrämjandet. Vår förskolechef är dockmakars och barnen få ta del av teater, både uppsättningar varje termin, men också i den dagliga verksamheten dyker dockor upp med berättelser inom de tema vi arbetar med.

Förväntas föräldrarna städa?
Nej, den dagliga städningen på förskolan köps in externt. En gång per termin träffas dock föräldrarna för storstädning av lokalerna, med efterföljande middag och fest.