Välkommen till Tantodalen

Tantodalens förskola består av 18 barn i åldrarna 1-5 år, och 4 pedagoger som tillsammans spenderar mycket tid i naturen. Förskolan ligger i härliga Tanto på Södermalm i Stockholm där det finns stora möjligheter till utflykter i närliggande parker och bra kommunikationer för längre utflykter. Natur och kultur är förskolans hjärtefrågor och vi spenderar mycket tid utomhus året runt. Vi är också en Skogsmulle-förskola och utbildar all vår personal inom det.

Vi arbetar utifrån orden gemenskap, främja fantasin, stimulera nyfikenheten, upptäckarglädje och skaparlust.

I förskoleundersökningen genomförd av Stockholms stad angav 100 % av vårdnadshavarna att de upplever att deras barn känner sig tryggt på förskolan och att barnet får utveckla sina sociala förmågor. Samtliga angav också att de upplever att personalen bemöter deras barn och vårdnadshavaren själv på ett respektfullt sätt. Alla kan också rekommendera förskolan till andra.

Våra öppettider är för närvarande begränsade till mellan 07.30–17.30, men vi tillämpar Stockholms stads riktlinjer och erbjuder vid behov öppet inom ramtiderna 06.30-18.30 helgfria vardagar förutom julafton, nyårsafton och midsommarafton.

En vanlig dag på Tantodalens förskola

7:30 - God morgon! Förskolan öppnar.

8:00 - Vi går ut på gården, och tar emot kompisarna.

9:15 - Fruktstund

9:30 - Tema/Skapande uppdelat i grupper.

11:15 - Lunch

12:00 - Sovvila för de barn som behöver, vila med saga för övriga.

14.15 Mellanmål.

14.45 Fri lek/musikstund/rörelse/sagostund där pedagogerna är medverkande eller observatörer. Ofta ute, om vädret tillåter.

17.30 Förskolan stänger.